Vanha koira se vasta oppiikin!

Niin se taas vaan löytyi: innostus tokoiluun. Jonkin aikaa on annettu tokon olla taka-alalla, koska tuntui vain että me molemmat, minä ja Vili, tarvitsisimme vähän taukoa siitä. Mutta nyt, jopa vähän yllättäen, tokoinnostus on taas löytynyt.

On ihana huomata miten hyvää tauko on tehnyt. Ne liikkeet, jotka aikaisemmin on aiheuttanut syystä tai toisesta harmaita hiuksia, tuntuu nyt sujuvan mukavasti.En tarkoita, että treenamattomuus olisi avain onneen mutta meille se antoi jotain uutta käteen. Tauko toi erityisesti lisää motivaatiota harjoitteluun. Aikaisemmin jotkin liikkeet tyssäsivät siihen, ettei Vilillä ollut juurikaan intoa opetella niitä ja minusta oli taas turha yrittää opetaa koiralle jotain, mitä se ei itse halunnut tehdä. Minusta onkin tärkeää, että molemmat olemme innostuneita siitä mitä yhdessä harrastetaan. Ja onhan se päivänselvää, että oppiminenkin onnistuu silloin parhaiten.

Lisäksi me ei oteta tokoilua niin vakavasti, ei esimerkiksi olla kilpailemassa, joten minusta senkin takia on tärkeää, että tokoilu on joka kerta hauskaa. Eihän sen aina tarvitse olla ruusuilla tanssimista, mutta meillä on vara löysätä niinä päivinä kun tokoilu ei syystä tai toisesta suju. Tehdään sitten niitä juttuja, jotka ovat silloin molemmille ok. Toko on silti oiva harrastuslaji, koska molempien aivot saavat siitä haastetta ja bonuksena monet liikkeet ovat oikeasti hyödyllisiä arjessa. Ja nyt tokoa onkin ihana treenata. Vaikeampienkin liikkeiden harjoittelu sujuu onnistuneesti, koska koiralta löytyy taas intoa tehdä ja mikäpä sen mukavampaa kuin ohjata koiraa, joka on innokas. Tauon aikana Vili ei onneksi ole unohtanut liikkeitä, sieltäpä ne lappalaisen muistista vaan hyvin löytyi. Kiva! Nyt vain uusia temppuja kohti!Sanonta kuuluu, ettei vanha koira opi uusia temppuja. Voin silti vannoa, että minkä ikäinen koira tahansa voi oppia uusia temppuja, jos opettelu tehdään koiralle mieluisaksi. (Tai sitten meidän Vili on vain ikuisesti pentu ja oppii siksi ;))

- Anni & Vili


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit