Halvat ja hauskat harrastukset koiran kanssa

Tarvitseeko harrastukset koiran kanssa olla aina kalliita, vai voiko koiran kanssa harrastaa helposti tässä näin?

Kyllä voi. Miksipä ei? Me asumme pienemmällä paikkakunnalla kaukana lämmitetyistä agilityhalleista tai koirakerhoista, joten Vilin kanssa harrastamme enemmänkin periaatteella helposti ja hauskasti kotioloissa. Sitä paitsi silloin myös kukkaro pääsee vähemmällä.

No, mitä sitten koiran kanssa voi harrastaa helposti, hauskasti ja halvasti?

Koiran kanssa voi...

* harjoitella tottelevaisuutta kotioloissa sisällä, pihalla tai vaikka kaupan parkkipaikalla. Joka koiran kuuluisi osata muutamat tottelevaisuuden perusteet. Näitä perusteita olisi hyvä ylläpitää ja niiden lisäksi maailma on pullollaan aina vaan haastavampia tottelevaisuusliikkeitä. Ja myös ne pikku hömppätemput on kivoja!;) Ylipäätänsä netti on pullollaan kaikkia kivoja temppuja harjoiteltavaksi karvakuonon kanssa.

 
* harjoitella aarteenetsintä, jäljestää tai harjoittaa koiran nenätyöskentelyä. Moni koira pitää nenällä työskentelystä esimerkiksi namuja etsimällä tai seuraten verijälkeä tai muuta vastaavaa. Ne ovat helposti toteutettavissa jossain lähistöstä löytyvällä pellolla, metsässä tai heinikossa (ja namujen- ja aarteenetsintä myös sisällä).

* innostua agilitystä. Itsekin olen aiemmin luullut, että agilityyn tarvittaisiin paljon tilaa ja sellaisia esteitä, joita on hankala omalle pihamaalle saada. Mutta oikeasti mielikuvitusta käyttämällä voikin huomata, että kodin huonekaluista yms. saa viriteltyä yllättävästi agilityesteitä. Ja pienessäkin tilassa pystyy agilityä harrastamaan, (lukuun ottamatta suurien rotujen kanssa ;)), mutta ei tietenkään samassa määrin kun oikealla agilitykentällä. Lisäksi myynnissä on agilityesteitä kotiharrastamiseen.


* Koiratanssia. Se on hauska laji, jota voi harrastaa milloin vain ja missä tahansa. Siinä koira ja omistaja saa hauskaa ja tehokasta tekemistä ja vain mielikuvitus on rajana!

* pallopaimentaa. Pallopaimennus on mukava laji erityisesti paimennusviettiä omaaville koiraroduille. Pallopaimennusta kannattaa harrastaa ulkona, jottei sisällä koira riko paikkoja palloja liikutellessa. Lisäksi pallopaimennukseen tarvitaan hieman enemmän tilaa, joten siksikin sisällä se voi olla haastavampaa. Pallopaimennuksen tarvitaan palloja (esim. Isoja jumppapallloja tai pienemmälle koiralle pieniä palloja), jotka kestävät koiran käsittelyn. Innostuessaan koira saattaa käyttää hampaitaan paimennukseen, vaikkakaan se ei ole pallopaimennuksessa ''suotavaa''. Koiran tehtävänä on siis liikuttaa/ "paimentaa" pallot tiettyyn paikkaan. Aluksi koiraa voi opettaa palkitsemalla oikein tehdystä paimennuksesta, myöhemmin ainakin vahvan paimennusvietin omaavalla koiralla riittää palkinnoksi itse paimentamaan pääseminen...:)

* koirahiihtää. Näin talviaikaan täytyy mainita myös jokin talvisempi harrastus...;) Monilla paikkakunnilla on erikseen koirille merkittyjä latuja, joissa on mahdollista hiihtää koiran kanssa. Lisäksi esimerkiksi järven jäät soveltuvat tähän tehtävään vallan mainiosti. Koirahiihdossa tarvitaan vain vetovyö, koira ja hiihtäjä, ja sitten vain liikkeelle! Aika helposti koira tajuaa mitä sen on tarkoitus tehdä,  eli ryhtyy vetämään/juoksemaan hiihtäjän edessä. Koirahiihto on vauhdikasta ja hauskaa, eli suosittelen kokeilemaan! Tosin sellaisen asian olen huomannut, että kun koira alkaa väsyä, sen mielenkiinto kääntyy herkästi pois vetopuuhista ja kaikki muu ympärillä oleva saa kyytiä (esimerkiksi ilman mukana lentelevät havun neulaset yms...)Ensimmäisillä kerroilla siis kannattaa tulkita koiran eleitä ja sen mukaan miettiä minkä pituisia lenkkejä koira jaksaa innokkaasti taivaltaa.

* lenkkeillä pitkiä maastolenkkejä. Joka koira tykkää välillä käydä lenkillä luonnossa ja saada rauhassa haistella mielenkiintoisia hajuja.

 
* Treffailla tuttujen koirien kanssa. Jokainen koira tykkää seurasta ja mikäpä sen mukavampaa puuhaa kuin leikkihetki parhaan koirakaverin kanssa!


 

Hauskoja harrastushetkiä!


Kommentit

  1. Ihana kuulla että Vilikin harrastaa. Iita tyttö harrastaa myös kaikenlaista. Välillä käydään koulutuksissa mutta paljon tehdään kotona ja kaikkea mikä on kivaa. Terkkuja iskälle! T:Iita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Vili on aktiivinen koira, joten melkeinpä mikä tahansa harrastus on sille mieleen ja intoa riittää aina!;) On kiva kuulla, että Iita samoin tykkää harrastaa. Iskä-koira lähettää terveisiä myös sinnepäin ja iloa harrastusten pariin!!:)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit