Joulukalenteri luukku 7

 
"Mitäs tuolla on...? Minun täytyy tietää! Onko siellä jänö?!"

Tämän viikon joulukalenterin teemana on luonto. Teema, joka sopii hyvin lappalaiskoiran arkeen. Vili tykkää luonnosta ja monessa paikassa olemmekin vierailleet. Niinpä ajattelin vinkata (yhdessä Vilin kanssa ;)) kolme käymisen arvoisen retkeilypaikan Itä-Suomesta.

- Tiilikkajärven kansallispuisto, Rautavaara
Tämän päivän joulukalenterin kuva on Tiilikkajärveltä ja tarkemmin Venäjän hiekoilta. Aivan mahtava hiekkaranta ja upeat maisemat koko kansallispuistossa. Alueelta löytyy kävelyreittejä niin lyhyestä pidempäänkin käppäilyyn. Alue on ehta aitoa erämaata, joten myös koiralle löytyy ihmeteltävää ja seurailtavaa!

- Korkeakoski, Maaninka
Ehkäpä blogia pitkään seuranneet olette jo aikaisemmin bonganneet kuvia Korkeakoskelta. Suomen korkeimmalle vesiputoukselle on lyhyt matka valtatie 77:ltä. Putouksen nähdäkseen ei tarvitse kävellä pitkää matkaa, vain (piiitkät) portaat alas ja olet perillä. Vilin kanssa kävimme siellä kerran ohiajo matkalla, mukava pieni jaloittelu ja vesiputouksen ihailu kesken ajomatkan. Paras vierailuajankohta on keväisin, veden virratessa runsaasti.

- Koli
Kolin kansallismaisemissa on upeita maisemia hihnanpäälle sekä koiralle ja hihnanpäälle kunnon reippailua. Mäkeä, ylös ja alas löytyy, joten koiran neliveto kelpaisi myös kaksijalkaisille. ;) Vilin kanssa ehdottomasti suosittelemme Kolia, koska se on kokemisen arvoinen paikka! Maastot ovat vaihtelevia vaaroista niittyihin. Bonuksena Kolilta voisi vielä mainita Repouuron - Suomen pisin kuljettavissa oleva luola, 117 metriä. Kaikki hihnanpäät eivät välttämättä innostu luolista, mutta voin vannoa, että kaikkia vähänkin uteliaita koiria (kuten Viliä) kiinnostaa! :)

ps. Kiinnostaako kuulla lisää retkeilypaikoista? Voisin jonkun kerran kirjoittaa vielä lisää paikkoja, koska Vilin kanssa eri paikkoja on tullut koluttua ja ainakin itse kiinnostaa aina kuulla mukavista retkikohteista koiran kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkoisen kesäillan tunnelmia