Luukku 19

Jatketaan vähän samaa teemaa kuin eilen, eli sillä, ettei aina tarvitse ostaa kaikkea koiralle, vaan väillä voi tehdä myös itse.

Tänään nimittäin kerron teille ideoita itsetehtyihin koiranleluihin. Ihan alkuun täytyy mainita, ettei Vili leiki omilla leluillaan paljoakaan, joten pentuaikojen jälkeen leluja ei ole kauheasti tarvinnut ostaa. Jos jotain lempileluja täytyy mainita, ovat ne pehmoleluankka ''äppö'', josta kuuluu pieni ääni, pehmosiili ja aktivointipallo. Nämä lelut ovatkin sitten ahkerasti käytössä.
Muutamia leluja olen silti tehnyt Vilille ihan vain kokeiluksi ja osa niistä on voittanut Vilin pysyvämmän suosion. Näistä esimerkkinä alla tuleva aktivointipeli.

Mutta nyt näihin leluvinkkeihin:
Kaikki lelut joita nyt esittelen, on helppo valmistaa sellaisista tarvikkeista, joita löytyy ihan varmasti kotoa tai sitten saa kaupasta muutamalla eurolla.* Narupallo: Tähän leluun tarvitaan mielellään pitkävartiset sukat tai sukkahousut, jotka ovat vähän kestävämpää/paksumpaa materiaalia. Sukkahousujen sisään laitetaan pari kolme tennispalloa niin, että jokaisen pallon jälkeen tehdään solmu. Lopuksi koko sukka tai sukkahousun pätkä solmitaan tiukasti päästään kiinni, jotta pallot pysyvät sisällä. Ja näin narupallo on valmis! Helppo ja nopea tehdä, ja mieluinen varsinkin palloja rakastaville koirille.

* Aktivointipeli: Tähän tarvitaan muffinivuoka, palloja ja raksuja. Lelu on hyvin helppo toteuttaa, eli muffinivuo'an kuoppiin laitetaan raksuja ja niiden päälle palloja. Koiran tehtävänä olisi siirtää palloja ja etsiä raksuja. Hauska ja aktivoiva lelu!

* Ja viimeisenä, muttei vähäisempänä esittelen aktiviointipussit. Näitä teen usein Vilille, koska nämä on hyvin nopea toteuttaa. Tarvitaan vain raksuja ja esimerkiksi tyhjiä maitopurkkeja tai vaikka reikäisiä sukkia.;) Niihin vain sisälle raksuja ja maitopurkin suu kiinni tai sukka solmulle ja sitten koiran aivot raksuttamaan... Miten saan raksut pihalle?! :)

Hauskoja ja leikkisiä hetkiä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit