Koiramaista tekemistä jouluun

Tässä muutamia vinkkejä siihen, mitä koiran kanssa voisi tehdä nyt joulunaikaan tai myös muulloin!

*Laita monta muovista tai pahvista mukia ylösalaisin lattialle. Pistä vuorollaan yhden satunnaisen mukin alle makupala ja anna koiran tehdä nenätyötä löytääkseen naminsa. Vilin kanssa tätä tehdään aika usein ja mieleistä aktivointia onkin!

*Pyydä koira makaamaan lattialle esim. jalkojesi väliin ja silittele koiraa pitkin vedoin. Voit myös hieroa lihaksia kevyesti pyörivin liikkein. Rentoutuminenkin on tärkeä taito!

*Temppupäivä: Opeta koira kävelemään takaperin. Pidä namia koiran nenän edessä ja työnnä sitä koiraa kohden ja hiukan rintaa päin. Heti, kun koira ottaa askelta taaksepäin, kehu ja palkitse. Vähennä pikkuhiljaa apuja ja liitä käsky mukaan.

* Lisää pahvilaatikkoon sanomalehden palasia ja makupaloja, sekä esim. pahvimukeja, joissa on makupaloja sisällä. Kätevä ja halpa aktivointilelu!
Tämä on yksi Vilin lempi ''leluista'', ainut miinus on sanomalehtisotku leikin jälkeen, mutta innokkaimmat voivat opettaa koiran siivoamaan paperisotku lattialta takaisin laatikkoon! ;)

*Jos koirasi rakastaa rapsutuksia ja ihmisten huomiota, käy ilahduttamassa tuttua koiratonta eläintenystävää.

*Lähde pitkälle lenkille luontoon koiran kanssa ja nauti!

*Tee koirallesi makupaloja esim. tämän ohjeen mukaan:
Lihakeksit:

500g jauhelihaa
4 kananmunaa
2dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja

Hiutaleita ja jauhoja voi halutessaan vaihdella tarvittaessa esim. vehnäallergiselle koiralle ohrajauhoja jne. Rapeita keksejä saa, kun käyttää vain hiutaleita.

Aineet sekoitetaan ja lisätään leivinpaperille uunipellille ohuiksi levyiksi. Paista 150 asteessa n. 1h. Paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi ja kuivata, kunnes keksit ovat varmasti kuivia. Säilytä ilmavassa astiassa.
Vilille maistuu! ;)

*Pyydä tuttua koiranomistajaa yhteislenkille. Vaikka koirasi ei tule toimeen toisten koirien kanssa, voivat ne oppia ajan mittaan sietämään toisiaan muutaman metrin päässä toisistaan.
Jos koirasi on innokas leikkimään koirien kanssa menkää esim. koirapuistoon tai isolle pellolle leikkimään koiraystävän kanssa.

Lisää voi lukea Lapinkoira-lehdestä 4/2010, josta myös osa näistä vinkeistä on peräisin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkoisen kesäillan tunnelmia