Pallopaimennusta, karvankasvatusta ja mökkimatkaa

Vilin kanssa olemme harjoitelleet viime aikoina pallopaimennusta. Se on ollut kivaa hommaa ja sopiva tapa purkaa paimennusviettiä, jota Vilillä tuntuu olevan kohtuullisen paljon.
 
Aluksi sisällä harjoiteltiin pallon kuljetusta eteenpäin ja kun tämä alkoi sujua sisällä, mentiin ulos jatkamaan samaa hommaa. Pallona käytämme isoa jumppapalloa.
 
Ulkona Vili ymmärsi homman nimen helposti, ja pallo alkoi saada kyytiä ;). Vauhtia riittää ja intoa on!!
Pitääkin joku päivä ottaa kuvia, kun Vili paimentaa, sillä se on hauskaa katsottavaa!
Pitäisi vielä opetella paremmin suuntia ja pysäytyksiä (eli mihin suuntaan palloa kuljetetaan ja käskyn käydessä paimennus myös loppuu...)
 
Karvankasvatusuutisia:
Tänä vuonna Vili aloitti pohjavillan tiputuksen jo touko-kesäkuussa ja se jatkui ja jatkui aina elokuun loppuun asti. Nyt ihan viime viikkoina olen huomannut, että Vultto on alkanut kasvatella uutta hienoa talviturkkiaan. Mustan turkin joukossa näkyy selvästi myös kivaa ruskeaa päällyskarvaa. Tälläistä ruskeaa karvaa ei olekaan edellisvuosina kasvanut.
 
Tänään Vilillä oli mökkeilypäivä, ja muutenkin päivä täynnä aktiivia! Aamulla pakattiin tavarat ja aamu-uninen koira (Vili nukkuu mielellään sinne kymmeneen...) autoon ja suunnattiin kohti mökkiä. Mökillä Vultto oli taas kerran ihan tohkeissaan kaikista maalaishajuista ja varsinkin myyristä!! Meidän ihmisten iloksi Vili löysi mökin pihalta jokin (kivan) hajun, jossa se ennätti tietysti  kieriä... Pääsikin sitten kotiin palattua koiraa pesemään. ;)
 
Metsäretkeilyä erilaisissa maastoissa tuli yhteensä reilut pari tuntia ja lisäksi kaikenlaista muuta ''mökkiaktiivia'', joten kotiin palaessa oli vähän väsy koira! Ja kaikkien mielestä kiva päivän kestävä lomareissu mökille :).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit